Waarom de consument jou kiest!

Bij het selecteren van de meest geschikte vakman voor een klus in huis, kan een consument op heel veel dingen letten. Maar wat geeft nu eigenlijk de doorslag om jou in te huren? 

We vroegen 1.000 Nederlanders waar ze op letten in de zoektocht naar een geschikte vakman. Wat blijkt? Maar liefst 80% laat weten dat – als de recensies over de vakman en zijn werk  goed zijn – de beschikbaarheid van de vakman doorslaggevend is voor hun keuze. Logisch, want als je eenmaal besloten hebt dat een klus gedaan moet worden, wil je daar niet een half jaar mee wachten! Op plek twee staat de laagste prijs voor de klus.  

Minder belangrijk vinden de consumenten of je als vakman in het bezit bent van een professionele website, maar liefst 73% geeft dat aan. Of de vakman uit de buurt komt vindt 61% niet relevant en of hij is aangesloten bij een aanbodsite voor klussen vindt 71% niet interessant. Een keurmerk is voor slechts 23% van de consumenten interessant.  

Conclusie? Slim plannen en een goede prijs zijn aantrekkelijker voor de consument dan een mooie website. 

Lever jij het beste vakwerk van Nederland? Stuur jouw project in voor de Vakwerk Awards 2018 en win een bedrijfswagen!