Met recensies meer klanten?

Als Nederlanders een schilder, timmerman of metselaar zoeken, waar letten ze dan op? Vragen ze het in hun omgeving of gaan ze online zoeken?

Voor veel mensen zijn recensies of aanbevelingen belangrijk om een vakman te kiezen. Zo gebruikt ongeveer de helft van de Nederlanders adviezen van familie of vrienden, terwijl 30% online recensies leest om erachter te komen wie geschikt is voor de klus.

Een kwart van de Nederlanders gebruikt geen recensies als ze een vakman zoeken. Waar ze dan wel op letten? Uit onderzoek onder 1.000 Nederlanders blijkt dat 11% liever kijkt naar het resultaat van een klus die de vakman eerder heeft gedaan. Zo’n 3% bekijkt foto’s van eerder werk om er achter te komen of de kwaliteit goed is.

Tot slot kiest 8% ervoor om de vakman op zijn woord te vertrouwen en heeft daarvoor geen mening van een ander nodig. Praatjes vullen geen gaatjes! Ben jij trots op een vakklus? Stuur hier jouw project in voor de Vakwerk Awards 2018 en maak kans op een bedrijfswagen!