Project omschrijving

Project:

Badkamerrenovatie

Categorie: Renovatie & Onderhoud

Genomineerde: Simone Bouhuijs – SiKlus V.O.F.

Sfeerloze badkamer wordt stijlvolle relax-plek

Qua kleur ging het van wit/grijs naar een opvallende combinatie van zeegroen en antraciet. Constructief moest er ook veel gebeuren. “Het leek wel goed in elkaar te zitten, maar toen we onder de vloer kwamen, zagen we dat alles eruit moest”, vertelt Simone Bouwhuijs. Ze kijkt tevreden terug op de aanpak van een badkamer in een historische woning in Soest.

Het omtoveren van deze sfeerloze ruimte ging een paar stappen verder dan ‘even’ het tegelwerk en de kranen vernieuwen: de wanden werden gesloopt tot op de balken, de vloer ging er uit, de vloerbalken werden grondig geïnspecteerd. Simone klaarde de klus met haar partner Ron Folkertsma. Gelukkig troffen ze een dikke, harde houten vloer aan van minstens 100 jaar oud. Dat was een mooi fundament om opnieuw op te bouwen. “We hebben lichte materialen gebruikt, zodat we licht kunnen bouwen – maar wel stevig.”

Speciaal punt van aandacht was de scherpe hoek, waarin de rechterkant van deze ruimte eindigt. Simone loste het op door er een schapje met bovenlicht te maken, waardoor het een natuurlijker eindpunt vormt. Niet alleen op de wanden trekken de bijzondere tegels de aandacht; de vloer mag er ook zijn. “Maar als je zo’n mooi patroon hebt, dan vind ik het zonde om er een metalen goot in te leggen. We hebben met een tegelgoot zoveel mogelijk het patroon meegenomen.”

Waar de argeloze klant een standaard-element verwacht, komen Simone en Ron met slimme oplossingen. De radiator is niet wit, maar antraciet zoals de tegels er achter. Ook ontbreekt er bij het toilet een closetrol-houder, want dit duo construeerde in de holle wand een nis, waarin toiletrollen slim onzichtbaar en droog opgeborgen worden.

Daarmee zijn de vernuftige oplossingen niet op. Zo is er ook een verhoogde voetsteun in het douchedeel, handig bij  het scheren van vrouwenbenen. “Daar denken wij mannen dus niet aan”, lacht partner Ron.

Terug naar het overzicht van genomineerde projecten