Project omschrijving

Project:

Villa in Harderwijk

Categorie: Aan & Verbouw

Genomineerde: Gerrit Zeevat- Timmerbedrijf Zeevat

“We hebben deze woning in Harderwijk volledig gerenoveerd, ofwel klaargemaakt voor deze tijd. De woning is verduurzaamd”, zo vertelt Gerrit Zeevat, directeur van Timmerbedrijf Zeevat uit Elspeet.

Dat klinkt eenvoudiger dan het was, legt Gerrit uit: “Er is heel  veel afgebroken, daarna is het volgens een volledig nieuw concept weer opgebouwd. Zoals het nu is, daaraan kun je zien dat je van een jaren ’70 woning iets heel moderns kan maken. Zo zitten er compleet nieuwe verwarmings- en elektra-installaties in de woning. Teveel om op te noemen eigenlijk, zoveel is hier gebeurd.”

Een typisch, zelfs iconisch element uit die periode was de zitkuil. Die is nu door Zeevat weer gelijkvloers gemaakt, zoals de gehele begane grond. En dat was nog lang niet alles, aldus Gerrit: “We hebben de keus gemaakt om de hele achterkant eraf te slopen. Bijna 75 procent van de woning is eraf gesloopt.

We hebben opnieuw naar achteren uitgebouwd, het bestaande dak is opnieuw geisoleerd. Dit nieuwe dak is naar de Rc-waarde 6 toe gemaakt.

Het voorgedeelte is blijven staan. Dat hebben we verduurzaamd. Zo hebben we nieuw hout op de gevel gemonteerd. Dat geeft een heel andere uitstraling, net als de muren die wit gestukadoord zijn. De boeidelen zijn ook vernieuwd, om weer strakke lijnen te krijgen. Deze elementen zijn antraciet geschilderd.

Deze enorme klus was binnen een half jaar geklaard. “Met een geweldig team”, voegt Gerrit daar meteen aan toe. “Alleen had ik dit niet gekund.”

Terug naar het overzicht van genomineerde projecten